maanantai 30. heinäkuuta 2007

Geraniumeja ja nauhuksia

Noniin, taas pikku loman jälkeen tekstiä, ei toimi tietotekniikka mökillä, ei. Eli kuvia on turha toivo lisäillä eikä tekstikään oikein onnistu. Loman aikana tehty paljon siemenkylvöjä ja pistokkaiden laittoa. Kylvämisajakohta ei ehkä fiksuin mahdollinen mutta kun ei voinut malttaa, säästin reilusti siemeniä ja kylvän syksyllä tai talvella, ja ne laatikot kun ei idä odottavat ulkona talven yli, niin tuli viime vuonnakin mukavasti lisää taimia. Erityisesti Geraniumeja pitäisi saada lisää, toissavuoden kylvöistä kukkii nyt Nimbus, joka on mielestäni hieno. Lähikuvassa sinisempi kuin todellisuudessa, vaalea lila:
Ja ok, ne on siementaimia joten ei ole lajikeaitoja, ja toinen samasta kylvöstä onkin sitten erinäköinen, väri on tässä lähempänä totuutta ja se on molemmilla hyvin samalainen:



Näistä geraniumeista odottelen (tänä vuonna kai turhaan) kukkia jotta voisin tunnistaa varmuudella, talvi sekoitti nimilaput, pitää keksi joku parempi systeemi. Oletan että toinen on G.grandistipulatum, siemenet Plant Worldiltä jolla ei ole sitä enää valikoimissa joten ei voi verrata kuvaan, googlestakaan ei löydy. Toinen on ehkä Purple Haze.







Nauhukset kukkii hienosti, olen ottanut lapinnauhuksista jakopaloja. Tosi elinvoimainen kasvi, ensimmäisen taimen ostin Muhevaisen alennusmyynnistä muutama syksy sitten ja unohdin pikkupurkissa terassille parvekkeen alle missä kesti pakkaset ilman mitään lumisuojaa ja alkoi iloisesti kasvaa keväällä. On nyt iso ja komea huolimatta mökkipuutarhan surkeasta mullasta. Nauhukset tuottavat runsaasti siementaimia, joista isoimmat kukkivat nyt. Ilmeisesti lapin- ja valtikkanauhuksen risteytymiä, kukka hyvin paljon lapinnauhuksen kaltainen, lehdet siltä väliltä:








3 kommenttia:

jori kirjoitti...

Kiva kun tulee uusia puutarhablogeja. Jäin uteliaana miettimään, että mitä kaikkea mahdoitkaan kylvää?

Tarja kirjoitti...

Ohhoh, ai joku lukee tätä, kiva :)
Itse en ole taas mitään ehtinyt tehdä blogille ja nytkin jäi kuvatikku mökille missä en pysty kuvia liittämään. Mutta laitan kuitenkin listoja mitä on tullut kylvettyä!

quu kirjoitti...

Heippa Tarja,
noita punasävytteisiä G.pratenseja on aika tavalla. Ostin Kauppilasta '06 'New Dimension'in ja tänä vuonna sen juurella oli paljon siementaimia ja osa niistä oli tummempia kuin emonsa.

Siementaimet aika tavalla vaihtelee ja tuttava antoi 'Purple Haze'n siementaimen, mikä sekin oli tummempi kuin mamma. Jännittävää nähdä mitä niistä kehkeytyy. :)

Ihanasti olet ryhtynyt kirjoittelemaan!